Bel ons op: +31 613939493

Harlingen

Harlingen is een gezellig havenstadje aan de Waddenzee, met veel monumentale panden, een groot aantal traditionele zeilschepen in de verscheidene havens en is bovendien gezegend met een gevarieerd uitgaansleven, zeker in het vaarseizoen. Er is een heuse boulevard en een strand met een strandtent.

Het centrum is compact, met alle winkels, kroegen en restaurants op loop afstand. Vlakbij de havens zijn meerdere supermarkten die de charterschepen kunnen bevoorraden. De geschiedenis van Harlingen is interessant; in het verleden was de Admiraliteit hier gevestigd en werd er vanuit Harlingen volop walvisvaart bedreven. Varen is nog steeds core business in Harlingen; er is visserij, vrachtvaart, meerdere jachthavens en er zijn werven. De meeste mensen zullen Harlingen waarschijnlijk vooral kennen van de veerboot naar de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. 

In Harlingen zijn meerdere plekken om - betaald - te parkeren. Er zijn loodsen en een aantal parkeerterreinen op loopafstand van de haven. 

Hier een link naar parkeer mogelijkheden: http://www.parkerenbijharlingen.nl/