Bel ons op: +31 613939493

Nieuwe Maen

zeilen in Zeeland met zeilklipper Nieuwe MaenZeilen in Zeeland… een bijzondere ervaring! Ruim water, tij en stroom, de wind door je haren en met elkaar de koers bepalen en het schip varen. Vanaf de Nieuwe Maen kijken naar de opkomende sterren en het wisselende tij bij het droogvallen op het Wad of tijdens een zeiltocht naar Terschelling, Vlieland, Texel.... Koers zetten naar de Friese kust of naar historische havenstadjes aan het IJsselmeer zeilen. Ontspannen en onvergetelijk!

En iedereen kan zeilen! Heeft u geen ervaring met zeilen, dan is dat geen probleem. De bemanning zorgt ervoor dat u onder begeleiding volop mee kunt helpen met het zeilen (en sturen) van het schip.

Aan boord van de “Nieuwe Maen” kunt u genieten van de prachtige Zeeuwse stromen. De thuishaven is Zierikzee. Op het IJsselmeer kan er vanuit Lelystad, Hoorn, Enkhuizen, Makkum of Den Oever gevaren worden, afhankelijk van uw bestemming. 

De "Nieuwe Maen" is gebouwd in 1891 en werd gebruikt als zeilend vrachtschip voor het vervoer van bakstenen.  In 2011 kocht schipper Gaby Koomen het schip en sinds die tijd vaart ze als schipper/eigenaar met de “Nieuwe Maen” op de Zeeuwse wateren, het IJsselmeer en de Waddenzee. De één mast klipper is een comfortabel charterschip, verbouwd en aangepast volgens de meest recente normen aangaande comfort en veiligheid voor zowel individuele passagiers als groepen.