Bel ons op: +31 613939493

Jacobsschelp

familieweekend zeilen IJsselmeer

De Jacobsschelp uit 1899 is fraai en sfeervol afgetimmerd met veel houtwerk. Een authentiek en goed zeilschip. Bijzonder is de grote kuip waar je veilig, comfortabel en gezellig bij elkaar zit. Het schip is voorzien van een compleet ingerichte kombuis waar je lunches kunt bestellen of zelf de scepter kunt zwaaien. Er is overal stahoogte, behalve bij de bedstedes voor de mast. 

In de oude vestingstadjes Muiden en Weesp kun je opstappen en vaar je over de Vecht naar het Marker- en IJsselmeer om de zeilen te hijsen. Met  maximaal 12 personen  voor een dagtocht en 7-8 personen voor een weekeinde.

Pampus, Durgerdam, IJburg en Volendam zijn bereikbaar met een dagtocht. Ga je een weekend zeilen, denk dan ook aan Edam, Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen. Met stormachtig weer kan de Jacobsschelp uitwijken naar  de Vecht of het Randmeer.

En zeilen... daar gaat het om op de Jacobsschelp. De Jacobsschelp heeft een tuigage en  zijzwaarden die direct op de hand gaan, waardoor je al  snel ziet hoe iets werkt. Er zijn verschillende voorzeilen. Onervaren sportievelingen en ervaren zeilers hebben zo wat te doen aan boord. In de kuip zit je comfortabel en op het voordek kun je languit een dutje doen. 

Beide schippers, Bertie Geurts en Gerrit Portengen, hebben tientallen jaren zeilervaring. Aan boord zijn zwemvesten (kindervesten op aanvraag) en regenkleding en natuurlijk heeft het schip alle veiligheids en navigatie hulpmiddelen aan boord.