Bel ons op: +31 613939493

Vrouwe Johanna

overnachting aan boord, Amsterdam buitengebiedDe robuuste vormen en flinke zeeg van deze tjalk geven nu veel comfort voor 12 gasten onderdeks, maar zorgden in het verleden voor een veilige vrachtvaart over Noordzee en Oostzee naar Scandinavië.

Sinds 2007 heeft de Vrouwe Johanna een vaste ligplaats in Durgerdam, Landelijk Noord Amsterdam. Dit is een ideale groepsaccommodatie onder de rook van Amsterdam. Het schip kun je ook laten afmeren vlakbij Amsterdam Centrum, tegenover het Centraal Station, of elders. 

De B&B (Bed & Boot) ligt aan de populaire Zuiderzeeroute en is goed bereikbaar per fiets en als voetganger. Het openbaar vervoer brengt je tot 10 minuten lopen naar het schip (halte Liergouw, lijn 37). In de wintermaanden stopt lijn 30 doordeweeks en in de zomermaanden de gehele week vlak voor de deur, halte Durgerdammerdijk 4.

De B&B biedt een ruime gezellige woonkamer een open keuken met voldoende voorzieningen, inclusief keukengerei, magnetron, oven, koelkast/vriezer, vaatwasser, wasmachine en droger. Verder is er een badkamer met douche, wastafel en apart toilet. Er zijn drie hutten met 3 x 2 persoons-, 2 x 2 (of 1) persoons- en 2 x 1 persoonsstapelbedden.

Aan dek zit je prima bij mooi weer. Voor een kleine extra bijdrage kun je gebruik maken van fietsen en/of kano’s. Er is voldoende informatie aanwezig over de omgeving, fiets- en wandelroutes.

De Amsterdamse binnenstad, Centraal Station, is bereikbaar binnen circa 15 minuten, zowel per auto/taxi, openbaar vervoer als op de fiets. Wat wil je nog meer? In een landelijke omgeving overnachten op een historisch schip en toch de bruisende Amsterdamse binnenstad binnen handbereik.

Je zou bijna vergeten dat dit ook een zeilend schip is en zonder meer geschikt voor een training aan boord;  de bemanning is bedreven in persoonlijke ontwikkeling, training, coaching en groei. Middels een combinatie van fysieke inspanning tijdens het varen afgewisseld met een presentatie, training of workshop. 
Maar je kunt ook lekker komen zeilen en genieten. De Vrouwe Johanna biedt verschillende dagtochten, meerdaagse tochten, evenementen en wedstrijdzeilen. En dan is het wel weer fijn dat er zo'n comfortabel en gezellig ruim is waar je kunt feest vieren!