Bel ons op: +31 613939493

Mathilda

Zeilen in Zeeland, zeilvakantie en dagje zeilen op de Zeeuse Stromen

Zeilen in Zeeland... de provincie met de meeste zonuren. Rust, ruimte, zoute natuur en bruisende historische stadjes onder handbereik. Dagje zeilen? De Grevelingen en Oosterschelde zijn prachtig en ongerept. Weekend weg of (mid)week zeilen? Ook de Zuidhollandse en Zeeuwse Stromen zijn te bezeilen.

's Avonds meert Mathilda af bij een eilandje of legt aan in één van de historische stadjes. Waar zullen we naartoe gaan?

Het Grevelingenmeer, voorbij de sluis, is het grootste en schoonste zoutwater meer van Europa. Perfect voor zeilen, zwemmen en duiken. In het meer liggen diverse eilandjes met steigers, strandjes en natuurgebied (met wilde paarden), waar je heerlijk kunt wandelen en vuurtje stoken voor de barbecue. 

De ligplaats van de Mathilda is de visserijhaven in Bruinisse dichtbij de sluis op de Oosterschelde, het ruime water. Met uitzicht op de Zeelandbrug . Bezoek aan de stormvloedkering en Neeltje Jans met de tentoonstelling Delta Expo zijn informatief over de bouw van de Deltawerken. Zierikzee en Goes geven gezellige uitgaansmogelijkheden. 

Het Veerse Meer is in één dag te bereiken vanaf Battenoord. Het meer is 22 km lang en tussen 150 en 1500 m breed en daarmee wat gemoedelijker. Ook hier een eilandje met steigers en natuurgebied. De toeristische plaatsen Veere en Kamperland liggen hier vlakbij en zijn eventueel met de bijboot te bereiken.

De Westerschelde is op verschillende manieren te bereiken. Via het Veerse Meer en het kanaal van Walcheren langs Middelburg en Vlissingen of via het kanaal door Zuid-Beveland langs de plaatsen Wemeldingen en Hansweert. De route er naartoe is een mooie tocht en de Westerschelde is de zoute Wildernis.