Bel ons op: +31 613939493

EbenhaŽzer

groepszeilen met zeilinstructie

Een reis met de zeilaak 'Ebenhaëzer' is een belevenis en is een fantastisch avontuur, ook al is het maar een dagje; wég van de dagelijkse sleur. 
De Ebenhaëzer is als Friese vrachtaak in 1910 in Franeker gebouwd en gedoopt en heeft sindsdien in de Friese wateren voornamelijk met landbouwproducten en turf gevaren.

Het stalen schip uit 1910 is 18 meter lang en heeft een diepgang van 70 centimeter. De mast heeft een contragewicht en is daardoor gemakkelijk te strijken. De Ebenhaëzer komt hierdoor overal; op plaatsen die voor veel andere schepen niet bereikbaar zijn. 's Zomers maakt het schip privé dan ook avontuurlijke zeilreizen over het Duitse Wad, al scharrelend over de ondiepten, naar Denemarken en Polen en zelfs tot in Berlijn. 

Maar de laatste jaren is de Ebenhaëzer is vooral beschikbaar voor groepszeilen; een dagje met collega's of familie over de Nederlandse Randmeren geeft rust, inspiratie, gezelligheid en team spirit.

Uw gastheer, begeleider en coach is Lothar Hoekstra. Met zijn unieke concept, als alleenvarende schipper, dus zonder extra personeel, worden de passagiers volledig bij het reilen en zeilen aan boord betrokken. Je krijgt de kans zelf het schip te bemannen en ondertussen lekker te relaxen en te genieten van de natuur.
Voor de liefhebbers kan de reis ook als instructietocht dienen, om zelf te zeilen en te manoeuvreren met een groter schip. Onder toeziend oog van de schipper mogen de deelnemers "zelf schipperen" en kunnen theorie en praktijk met elkaar worden gecombineerd. 

Het schip is eenvoudig, gezellig en functioneel perfect. Zeer geschikt voor zowel uitstapjes met familie, vrienden en kennissen als personeelsreizen, managementsessies, teambuilding en reizen gericht op relatiebeheer voor bedrijven. 

In de voorgaande jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een dagtochtenspecialist waarbij het basisarrangement van het zeilen gecombineerd wordt met op maat geleverde aanvullende arrangementen. Wensen op het gebied van catering en vaargebied worden in samenspraak met de klant gerealiseerd.