Bel ons op: +31 613939493

Linquenda

zeilende groepsaccommodatieOostzee zeiltjalk de Linquenda werd in 1916 als vrachtschip gebouwd.  Zeilend vervoerde zij onder andere hout uit Riga, over de Oostzee. De Linquenda is een stabiel zeilschip, zelfs met zwaar weer veilig en snel. De afmetingen van de Linquenda, 25 meter lang en 5 meter breed, waren -en zijn- perfect voor de taak van het schip. Ze moest snelheid kunnen maken op open water, zoals de Oostzee, de Zuiderzee en de Friese meren, ze moest stabiel liggen door haar eigen gewicht en ze moest gemakkelijk door de vele sluizen en kanalen te loodsen zijn in de binnenwateren.

Dit schip vraagt inzet van gasten om zoveel mogelijk vaart te kunnen maken. Zeilervaring is niet nodig. Enthousiasme wel. Maar wie zou nou niet enthousiast worden van zo’n heerlijke plek: tussen water en wolken, waar het schip vaart maakt maar de tijd stil staat.

Zeiltjalk Linquenda is voor groepen beschikbaar als bijzondere locatie voor een evenement, zeilvakantie, dagtocht of teambuildingsbijeenkomst. Het schip is in te zetten als luxueus varend hotel, vergaderruimte op het water, workshoplocatie of als bijzonder bed & breakfast adres. Er is ruimte genoeg – inclusief overnachtingen - voor 18 personen. Voor een dagje zeilen kun je 36 gasten uitnodigen. Het schip is geschikt voor kinderen en beschikt over een eigen AED (voor de ouderen...).
En Schipper Jan Dooyes geeft je een warm welkom!