Bel ons op: +31 613939493

Store Baelt

Feest schip Store Baelt, wervelend over de Waddenzee

Feestje? Zeil mee met de Store Baelt en haar ervaren crew op de Noordzee, het IJsselmeer of de Waddenzee.

Trouwen midden op de Waddenzee, op een zandbank of op een Waddeneiland . Een dag of weekend weg met je familie en vrienden; zeilen, lekker eten en een sfeervol schip. Genieten van de vergezichten en de historische schepen die in de verte aan de horizon voorbij glijden. De Store Baelt is werkelijk een uniek schip door haar ruime dek, warme nautische uitstraling, bar aan dek, ruime salon, royale dektent, P.A installatie, en andere voorzieningen en extra's die ook voor een geslaagd bedrijfsuitje zorgen. Een schip voor een mooi feest op zee: jubileum, trouwfeest, bedrijfsuitje, familiefeest.     Door haar ervaring met grote groepen blinkt het schip uit in zowel grootscheeps zeilen als culinaire verwennerij, vergezeld van persoonlijke en vriendelijke bediening. Te allen tijde staat de bemanning voor u klaar om u de mooiste dag van uw leven te bezorgen.

De Store Baelt biedt naast feestelijke dagtochten ook meerdaagse zeilreizen aan; individueel te boeken zeilvakanties of ontspannen zeilweekenden of vakanties met familie en vrienden. In de wintermaanden ligt de Store Baelt als hotelschip in Amsterdam, waar zij groepsaccommodatie biedt. 

In 1928 is de Store Baelt gebouwd als motorkustvaarder met hulpzeil onder de naam Drittura. Zij heeft voornamelijk vracht vervoerd over de Noord- en Oostzee en soms ook op de Atlantische Oceaan. In 1969 is zij als sportvisser in gebruik genomen en in 1994 is ze na ombouw voor charter in de in zeilende passagiersvaart verder gegaan en werd ze omgedoopt in Z.P.S “Store Baelt”.

Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog was de - toen nog - Drittura op zee. Zij heeft tijdens de oorlog voor de geallieerden vracht vervoerd. In 1944 heeft ze meegedaan aan operatie “Neptune” als zgn “balloon vessel”;  ballonnen aan lange kabels aan het dek moesten de stranden van Normandie tijdens D-day beschermen tegen duikbommenwerpers. Na de landing in Normandië heeft ze duizenden manschappen en materieel vervoerd van Engeland naar het strijdtoneel op het vasteland.

In 2003 is het schip gekocht door de huidige eigenaar Heine van der Molen. Het schip vaart nu op de Waddenzee en Noordzee en het IJsselmeer vanuit haar thuishaven Harlingen. Het schip is in de winter van 2009-2010 grondig verbouwd en van alle moderne gemakken voorzien.