Bel ons op: +31 613939493
Über Segler "Hallo Eek,  Bin Gestern aus Schottland/Inverness zurück. Wir haben ..."

Hallo Eek, 

Bin Gestern aus Schottland/Inverness zurück. Wir haben zwei lange Schlägegemacht. Von Inverness nach Whitby 310 Meilen in 49 Stunden. Das ganze meistens bei Windstärke 7 und auch schon mal 8. Das war anstrengend und zugleich schön, denn so wollte ich es haben. Nach 3 Tagen machten wir dann, bei meist ruhigeren Wetter, die Überfahrt Whitby - IJmuiden in 39 Stunden. Danke nochmal für den guten Tipp, denn der Törn hat mir sehr gefallen.

 

Steady

zeilvakantie Schotland, zeereis, kustreis, Caledonian Canal, whisky reis, Islay, Jura, Mull, Hebriden, zeilvakantie Noorwegen, Zweden, Denemarken

Een onvergetelijke zeilvakantie naar Schotland... zeereis, kustreis langs Engeland en Schotland, Caledonian Canal, whiskyreis per zeilschip bij Islay, Jura, Mull, Skye en Hebriden... en in 2018 steken we over naar Noorwegen, Zweden en Denemarken.

Met de Steady; een stoere, in staal uitgevoerde, stagzeilkits met een traditioneel uiterlijk. 22 meter over dek, maar van binnen ruim en voorzien van alle comfort. Al vanaf de bouw in 1993 werd zij ingericht als charterschip voor gezelschappen tot 8 passagiers. Ook aan dek heeft het schip veel ruimte en de zeilen laten zich gemakkelijk bedienen. In de ruime deksalon met rondom uitzicht bevindt zich de navigatiehoek met moderne navigatie- en communicatie apparatuur. Benedendeks is er een royale, goed uitgeruste kombuis, een tweede salon met bar, 4 x 2-persoons hutten en een aparte ruimte voor douche en toilet. Alle hutten zijn verwarmd en hebben koud en warm stromend water. En plaats voor bagage.

De Steady vertrekt vroeg in mei vanuit Hoorn voor de Noordzee oversteek naar Schotland en zeilt langs de Engelse en Schotse kust. Via het Caledonian Canal vaart het schip naar de Westkust van Schotland, waar het landschap spectaculair is, en het weer eveneens. De meeste reizen beginnen in Oban. De reizen voeren naar Islay, Jura en Mull, Skye en de Hebriden. In juli vertrekt de Steady via de Outer Hebrides en Orkney naar Zuid Noorwegen en scharrelt dan via Oslo, Zweden en Denemarken richting Kiel en uiteindelijk naar Hoorn terug. Wil je ook zo'n prachtige reis meemaken? Meld je dan snel; de Oslo-Kiel reis is al vol en voor de heenreis van Hoorn naar Inverness is nog één plekje vrij.

Aan de wal is van alles te zien en te doen; Schotland heeft een rijke historie, prachtige wandelingen, gastvrije en gezellige bewoners en prima pubs, waar je meer soorten whisky kunt proeven dan er dagen in het jaar zijn.

Sláinte!