Bel ons op: +31 613939493
Zeiler Chris: "Het was geweldig. Geen goedkoop uitje maar wel een prachtige onvergetelijke mani..."

Het was geweldig. Geen goedkoop uitje maar wel een prachtige onvergetelijke manier om ons vijfentwintig jarig huwelijk te vieren. Zeer de moeite waard.

Willem Jacob

De Willem Jacob is een bijzondere klipper, gebouwd in 1889, en gericht op sportief zeilen. Gevoelig en snel; een feest om te zeilen. Als de omstandigheden het toelaten mag je het schip zelf varen en ervaren hoe het is om een schip van 80 ton te sturen. De richting bepaal je aan de hand van wind, water, tij en je eigen wensen. 

De Willem Jacob vaart vanuit Groningen en Friesland. Waar naartoe en hoe lang, is aan jou. Familie, vrienden, zakenrelaties, collega's, kinderen, ouderen, mindervaliden (met wat improviseren en goede wil) zijn als gast aan boord geweest. Leuk als je mee wilt doen met het zeilen, maar niks moet. Of wil je liever in de zon liggen, praatjes en foto's maken? 

Het vaargebied bestrijkt het prachtige Reitdiep, de Lauwersmeer - rijk aan bijzondere diersoorten, het Oostelijke Wad met Ameland, Schiermonnikoog en Borkum, de onbedorven Dollard, maar ook het westelijke Wad en de Friese Meren.

De afgelopen jaren is het schip volledig gerestaureerd. Benedendeks is een comfortabele accommodatie voorzien van open haard, veel daglicht en comfortabele banken. Door een uniek systeem van demonteerbare bedden kan het schip ook overnachting bieden aan groepen tot 24 personen, zoals in de wintermaanden in de Oosterhaven in Groningen

 Schipper Tsjerk van de Willem Jacob