Bel ons op: +31 613939493

Arktika (BÝr)

Met de Arktika (vroeger: Bør)  beleef je een avontuurlijke, actieve zeilvakantie boven de poolcirkel, Arctisch zeilen naar o.m. Jan Mayen! Jan Mayen is een vulkanisch eiland in de Noordelijke IJszee en ligt ongeveer midden tussen Groenland, Spitsbergen, Noorwegen en IJsland.

Zeil mee met een schip dat gemaakt is om te charteren in Noord Noorwegen. Het schip kan veel hebben; voorjaar 2015 is het zelfs naar Spitsbergen en terug gezeild en heeft het een storm in de Barentsz Zee goed doorstaan. Bovendien is het een comfortabel schip. Lekker warm en ruim en met een verwarmd stuurhuis. Dat maakt zeilen in Arctische wateren een stuk aantrekkelijker!

Aan boord is leuk gezelschap van gelijk gestemden die, net als jij, alleen of met een partner komen en van wildernis, fotograferen, wandelen en zeilen houden. Want onderweg kun je Bruinvissen, Potvissen, Orka’s en misschien zelfs Narwals tegen komen. En verder allerlei vogels; zeearenden, kuifaalscholvers en papegaaiduikers. Zeilen wordt afgewisseld met wandelen en vissen.

De Bør heeft 20 jaar in Noorwegen gezeild en is dit jaar overgegaan naar een nieuwe eigenaar. Ben je benieuwd naar het nieuwe vaargebied? Deze winter zal het programma voor 2017 gepubliceerd worden. Gezien de nieuwe bestemmingen zal veelal met een gids gevaren worden, die veel informatie kan geven over wildlife en geografie. 

De Arktika is inmiddels uit de haven van Harlingen vertrokken naar IJsland, waar haar nieuwe thuishaven zal zijn. Via de website blijf je op de hoogte van haar nieuwe toekomst.