Bel ons op: +31 613939493

Wedstrijd zeilen

In voor- en naseizoen worden er zeilwedstrijden gevaren met traditionele zeilschepen. Veelal kun je individueel inschepen en krijg je aan boord een taak toebedeeld. De bemanning geeft uitleg over de wedstrijd en het schip en dan kan het spektakel beginnen. De zeilwedstrijden zijn zeer divers en hebben veelal een thema. Soms wordt de bemanning op de proef gesteld omdat het gebruik van de motor ook in havens verboden is en het schip dus geheel zeilend en bomend en jagend verplaatst moet worden. Op getijde water zijn er weer andere uitdagingen; stroming en waterstand.  En er zijn zeilwedstrijden waar een groot deelnemersveld is, dat elkaar voortdurend tegenkomt en beslissingen afdwingt over voorrang tijdens de wedstrijd. Tactiek speelt daarbij een belangrijke rol.

Er is in elk geval veel te zien, voorafgaand aan en tijdens de wedstrijd. De veelheid aan schepen dicht bij elkaar... als je graag schepen fotografeert, dan is dit je kans.

Na de wedstrijd wordt er uitbundig feest gevierd, vaak met live muziek. 

Check de agenda voor de eerstvolgende wedstrijden!

 

Schepen

Per persoon vanaf: € 37, -
Willem Jacob
De Willem Jacob is een bijzondere klipper, gebouwd in 1889, en gericht op sportief zeilen. Gevoelig en snel; een feest om te zeilen. Als de omstandigheden het toelaten mag je het schip zelf varen en ervaren hoe het is om een schip van 80 ton te sturen.
Harlingen , Lauwersoog , Schiermonnikoog , Zoutkamp
Per persoon vanaf: € 57, -
Stella Maris
Zeilen met de Stella Maris op de veelzijdige Oostzee met alle prachtige eilanden en gastvrije havens is een belevenis, voor onervaren vakantiezeilers en verwende (zee)zeilers. Zeil mee! Het vaargebied van de Stella Maris is de Oostzee, Noordzee, Waddenzee
Amsterdam , Delfzijl , Kiel-Holtenau , Lemmer , Rostock , Stavoren
Per persoon vanaf: € 22,50
Hoge Wier
Lounge klipper De Hoge Wier, het vlaggenschip van Muiden. Een meer dan 100 jaar oude klipper maar met de flair en snelheid van nu. Mét karakter en eigenheid. Sfeervol maar niet tuttig.
Muiden
Per persoon vanaf: € 52,50
Grote Jager, Le 196
Vorstelijk zeilen met een Lemsteraak. Snel en wendbaar als een jacht, hoog aan de wind of plat voor het laken. Prachtig voor een dagtocht met relaties of een ontspannen zeiluitje met familie en vrienden. Één van de snelste Lemsteraken op het IJsselmeer!
Muiden
Per persoon vanaf: € 30, -
Egberdina
De Egberdina is gebouwd in 1882 en is daarmee één van de oudste, nog varende zeilschepen in Nederland. Zij zeilt zo scherp als een jacht en glijdt stijlvol en rustig door het water. Zeeziekte? niet aan boord van de Egberdina.
Amsterdam , Enkhuizen , Hoorn , Lelystad , Monnickendam , Muiden , Volendam
Per persoon vanaf: € 35, -
Eendracht
Roos en Maurits geven je een spoedcursus zeilen en bediening van het schip en dan ga je je gang maar. Zelf je route bepalen en de zeilen zetten en stellen. Na een dag heb je het aardig in de vingers en voel je je thuis aan dek.
Enkhuizen
Per persoon vanaf: € 31,95
Catharina van Mijdrecht
De Catharina van Mijdrecht speelde de hoofdrol in de documentaire reeks 'Nederland, Waterland' en verbeeldt de bijzondere relatie van Nederlanders met het water.
Monnickendam
Per persoon vanaf: € 34, -
Bree Sant
Teamuitje? Iets te vieren? Dagje zeilen of weekendje weg. Het IJsselmeer biedt allerlei moois en voorbij het zoete IJsselmeer begint de zoute wildernis van de Waddenzee voor de mooiste vakantie van je leven. Zeilen, zwemmen, schelpen zoeken, genieten...
Enkhuizen
Per persoon vanaf: € 75, -
Banjaard
De schoener Banjaard vaart in het hart van de Deense wateren; een actieve zeilvakantie op een traditioneel zeilschip voorzien van modern comfort. En waar wind je een mooier vaargebied? Schitterende eilanden met knalgele koolzaadvelden, bossen, stranden
Harlingen , Kiel-Holtenau , Lemmer , Rostock