Bel ons op: +31 613939493

Weekend zeilen

weekend zeilen IJsselmeer en WaddenzeeWeekend... zeilen naar Terschelling, Vlieland, droogvallen op een zandbank in de Waddenzee. Helemaal weg in eigen land. Vrijdag avond aan boord overnachten om de volgende dag vroeg - of iets later - te vertrekken. In overleg met de schipper kiezen we een route of een bestemming. Het IJsselmeer is ook mooi en heeft gezellige havenstadjes. En als het wat minder mooi weer is, kun je ook kiezen voor een route over meren en kanalen. 

Boodschappen doen en het bereiden van de maaltijden kun je uitbesteden, maar je kunt ook gezellig samen koken. De kinderen vermaken zich wel en de volwassenen ook. Laarzen aan en scharrelen over de zandbank, net als de plevieren. Terug aan boord en kijken naar het opkomende water. En als het donker wordt is het ook echt donker en zie je ontelbaar veel sterren. De golven wiegen je in een diepe slaap. Ontwaken bij het gekrijs van de Bonte Pieten. Tijd voor een stevig ontbijt! 

Zeilen hijsen met elkaar en zoetjes aan terug naar de haven en naar huis. Onderweg zijn we lekker bezig aan dek en zien we zeehonden. Laat het maar lekker lang duren; we hebben de tijd. 

Schepen

Per persoon vanaf: € 37, -
Willem Jacob
De Willem Jacob is een bijzondere klipper, gebouwd in 1889, en gericht op sportief zeilen. Gevoelig en snel; een feest om te zeilen. Als de omstandigheden het toelaten mag je het schip zelf varen en ervaren hoe het is om een schip van 80 ton te sturen.
Harlingen , Lauwersoog , Schiermonnikoog , Zoutkamp
Per persoon vanaf: € 57,50
Vrouwe Johanna
Sinds 2007 heeft de Vrouwe Johanna een vaste ligplaats in Durgerdam, Landelijk Noord Amsterdam. Dit is een ideale groepsaccommodatie vlakbij het centrum van Amsterdam. Afmeren kan ook in Amsterdam tegenover CS of elders.
Amsterdam , Muiden
Per persoon vanaf: € 44,75
Verwisseling
De Verwisseling is boven alles een authentiek schip, waar geen concessies zijn gedaan aan het uiterlijk om het van super-de-luxe comfort te voorzien. Gasten ervaren het schip als warm, knus en sfeervol, een schip waarop je je lekker en veilig voelt.
Muiden
Per persoon vanaf: € 38,50
Store Baelt
Feestje? Zeil mee met de Store Baelt en haar ervaren crew. Huwelijksfeest midden op de Waddenzee, op een zandbank of op een Waddeneiland . Een dag of weekend weg met je familie en vrienden; zeilen, lekker eten, sfeer en vergezichten.
Amsterdam , Harlingen
Per persoon vanaf: € 57, -
Stella Maris
Zeilen met de Stella Maris op de veelzijdige Oostzee met alle prachtige eilanden en gastvrije havens is een belevenis, voor onervaren vakantiezeilers en verwende (zee)zeilers. Zeil mee! Het vaargebied van de Stella Maris is de Oostzee, Noordzee, Waddenzee
Amsterdam , Delfzijl , Kiel-Holtenau , Lemmer , Rostock , Stavoren
Per persoon vanaf: € 35, -
Orion
De Orion is een stoere zeetjalk uit 1892 en biedt ouderwets zeilen met het comfort en luxe van deze tijd. De oude gezellige binnenhaven van Monnickendam is de thuishaven van Orion.Met zeilschip Orion bezeilen we Markermeer en IJsselmeer.
Monnickendam
Per persoon vanaf: € 42, -
Nieuwe Maen
Zeilen in Zeeland; een bijzondere ervaring! Ruim water, tij en stroom, de wind door je haren en met elkaar onze koers bepalen en het schip varen. Vanaf de Nieuwe Maen kijken naar de opkomende sterren en het wisselende tij als we droogvallen op het wad.
Enkhuizen , Lelystad , Makkum , Zierikzee
Per persoon vanaf: € 30, -
Mathilda
Zeilen in Zeeland... de provincie met de meeste zonuren. Rust, ruimte, zoute natuur en bruisende historische stadjes onder handbereik. Dagje zeilen? De Grevelingen en Oosterschelde zijn prachtig en ongerept. Weekend weg of (mid)week zeilen?
Bruinisse
Per persoon vanaf: € 29, -
Linquenda
Oostzee zeiltjalk de Linquenda werd in 1916 als vrachtschip gebouwd. Zeilend vervoerde zij onder andere hout uit Riga, over de Oostzee. De Linquenda is een stabiel zeilschip, zelfs met zwaar weer veilig en snel. Enthousiaste gasten zijn welkom!
Makkum , Monnickendam
Per persoon vanaf: € 36, -
Jacobsschelp
Mooi Tjalkje uit 1899. Met 6-12 personen ideaal voor familie, vriendengroep en met collega's . Beleef het zeilen en sta zelf aan het roer! Geniet van de rust, het zeilen en elkaar.
Muiden , Weesp
Per persoon vanaf: € 35, -
Eendracht
Roos en Maurits geven je een spoedcursus zeilen en bediening van het schip en dan ga je je gang maar. Zelf je route bepalen en de zeilen zetten en stellen. Na een dag heb je het aardig in de vingers en voel je je thuis aan dek.
Enkhuizen
Per persoon vanaf: € 31,95
Catharina van Mijdrecht
De Catharina van Mijdrecht speelde de hoofdrol in de documentaire reeks 'Nederland, Waterland' en verbeeldt de bijzondere relatie van Nederlanders met het water.
Monnickendam
Per persoon vanaf: € 42,50
Bruinvisch
Met de Bruinvisch ervaar je het Waddengebied op een bijzondere manier. Het schip, de schipper en de Kromhout motor zijn allen even monumentaal en met elkaar en de Wadden natuur vergroeid. 
Harlingen , Lauwersoog
Per persoon vanaf: € 34, -
Bree Sant
Teamuitje? Iets te vieren? Dagje zeilen of weekendje weg. Het IJsselmeer biedt allerlei moois en voorbij het zoete IJsselmeer begint de zoute wildernis van de Waddenzee voor de mooiste vakantie van je leven. Zeilen, zwemmen, schelpen zoeken, genieten...
Enkhuizen
Per persoon vanaf: € 75, -
Banjaard
De schoener Banjaard vaart in het hart van de Deense wateren; een actieve zeilvakantie op een traditioneel zeilschip voorzien van modern comfort. En waar wind je een mooier vaargebied? Schitterende eilanden met knalgele koolzaadvelden, bossen, stranden
Harlingen , Kiel-Holtenau , Lemmer , Rostock
Per persoon vanaf: € 80, -
Arktika (Bør)
Met de Arctica beleef je een avontuurlijke, actieve zeilvakantie boven de poolcirkel, Arctisch zeilen naar o.m. Jan Mayen! Jan Mayen is een vulkanisch eiland in de Noordelijke IJszee en ligt ongeveer midden tussen Groenland, IJsland, Noorwegen en Svalbard
Reykjavik